Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:14:13 GMT

افزایش سن ازدواج یکی از دلایل ناباروری در استان مرکزی است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۳۳۲۷

افزایش سن ازدواج یکی از دلایل ناباروری در استان مرکزی است

دکتر «علی اصغر غفاری زاده» روز سه‌شنبه در نشست خبری جمعیت و ناباروری به مناسبت هفته ملی جمعیت(۲۳ تا ۳۰ اردیبهشت)در اراک، افزود: بهترین سن برای باروری ۲۰ تا ۲۵ سال است که تا ۳۵ سال نیز برای بانوان سن مناسبی برای ازدواج عنوان می‌شود.

وی اظهار داشت: اکنون سن ازدواج به بیش از ۳۰ سال رسیده و زنگ خطری است که تاثیر منفی آن در فرزندآوری رقم خواهد خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: علاوه بر سن، آلودگی زیست محیطی و آلودگی هوا به ویژه در مردان عاملی برای ناباروری به شمار می‌رود و در اراک به سبب میزان آلودگی هوا می‌تواند این شاخص در کاهش ناباروری موثر باشد.

دکتر غفاری زاده توضیح داد: از نظر علمی آلودگی هوا باعث افزایش رادیکال آزاد و مشکلات ناباروری می‌شود زیرا اسپرم، ضعیف ترین سلول بدن به شمار می‌رود و از آنجایی که مهمترین فاکتور در ایجاد مشکلات ناباروری مردان، مصرف دخانیات است، آلودگی هوا در این بخش می‌تواند یکی از مولفه‌ها باشد.

دکتر غفاری زاده افزود: هنوز کار علمی مبنی بر اینکه آلودگی هوا علت ناباروری در مردان کلانشهر اراک است، انجام نشده اما جهاد دانشگاهی استان مرکزی آمادگی دارد با حمایت‌های لازم در این مقوله کار تحقیقاتی و پژوهشی علمی را در دستور کار خود قرار دهد.

وی اظهار داشت: برای شناسایی اینکه آلودگی چقدر در ناباروری اثرگذار است باید تحقیق علمی و در نتیجه اعداد و ارقام ارائه شود تا در تصمیم گیری اثرگذار باشد و جهاد دانشگاهی با ابزارهایی که در اختیار دارد می‌تواند در این مهم فعالیت پژوهشی علمی دقیق ارایه کند.

مسئول آزمایشگاه جنین شناسی و آندرولوژی مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان مرکزی در ادامه گفت: بسته شدن پنجره جمعیتی می‌تواند خسارت‌های زیادی به بخش های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برای کشور به دنبال داشته باشد.

دکتر غفاری زاده افزود: کشور ما جزو کشورهایی است که شیب بسیار تندی به سمت پیر شدن جمعیت را در پیش گرفته و هیچ جایگزینی برای آن متصور نیست و با خارج شدن جمعیت از محور فعالیت‌های اجتماعی جایگزینی برای آن پیش بینی نشده است.

وی اظهار داشت: عوامل مختلفی در کاهش رشد جمعیت دخیل است که یکی از این فاکتورها ناباروری است که در کشورهای پیشرفته نرخ ناباروری ۵ تا ۱۰درصد و در ایران این نرخ ۲۰ درصد اعلام شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: کار علمی در دهه اخیر برای این مقوله در کشور انجام نشده و مشکلات اقتصادی  شرایط اجتماعی و استرس زا و افزایش سن می تواند این نرخ ناباروی در کشور را تا ۲۵ درصد هم افزایش دهد.

دکتر غفاری زاده افزود: در ۲۰ سال گذشته رشد فرآیند درمان ناباروری در کشور شکل گرفته و ایران جزو کشورهای پیشرفته در درمان ناباروری است به طوری که مقصد کشورهای همسایه برای درمان ناباروی شناخته شده است.

وی اظهار داشت: اکنون ۱۵۰ تا ۱۶۰ مرکز دولتی، خصوصی و نیمه دولتی درمان ناباروری در ایران به ارایه خدمات درمانی در این حوزه مشغول هستند اما نیاز است تا دولت به صورت جدی حمایت هدفمند و سرمایه گذاری داشته باشد تا برنامه‌ها نتیجه بخش باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی با بیان اینکه، مجموعه جهاد دانشگاهی نهاد پیشرو در درمان ناباروری است، گفت: علم ناباروری به صورت پیشرفته و شبکه‌ای اولین بار توسط جهاد دانشگاهی به این مقوله ورود کرد که با ایجاد پژوهشکده‌های رویان جهاد دانشگاهی در استانها و تهران دایر شد.

دکتر غفاری زاده افزود: اکنون ۵۰ درصد از سیکل درمان ناباروری در کشور توسط مراکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه، در استان مرکزی سه مرکز درمان ناباروری خصوصی، دولتی و غیر دولتی به ارایه خدمات می پردازند، اظهار داشت: اکنون هیچ بهانه‌ای برای درمان ناباروری وجود ندارد و زوج‌های جوان می‌توانند در هر سطحی از ناباروری در استان مرکزی خدمات را با مدرن ترین تجهیزات روز دریافت و نیازی به مراجعه برای دریافت خدمات درمان ناباروری به سایر استان‌ها نیست.

وی اظهار داشت: لازم است دولت حمایت‌های جدی تر برای کمک به درمان زوج‌های نابارور داشته باشد از جمله پوشش بیمه‌ای می تواند در این بخش پشتیبان زوج های نابارور باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: ۹۰ درصد تجهیزات مراکز درمان ناباروری از خارج کشور تامین می‌شود که مقوله تحریم در این مهم بی‌تاثیر نبود و دسترسی به داروهای ویژه نیز از طریق مسیر قاچاق و فراهم نبودن زنجیره سرد تامین می‌شود.

دکتر غفاری زاده با بیان اینکه، تعیین جنسیت در مراکز درمان ناباروری با استفاده از شیوه‌های علمی ممکن است، افزود: درمان ناباروری از مهمترین بخش‌ها است و تعیین جنسیت جنین، رسیدن به یک نوزاد سالم است و دختر یا پسر بودن آن اهمیت چندانی ندارد.

مدیرگروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: برای داشتن جمعیت مطلوب پنجره جمعیتی تا سال ۱۴۳۰ فرصت باقی است تا بتوانیم هرم جمعیتی کشور را اصلاح کنیم.

دکتر«شهلا نظری» افزود: اکنون رشد سالمندی در کشور شتاب چشمگیری گرفته و این مهم در برخی استان‌ها جدی‌تر رخ نشان داده است.

وی اظهار داشت: استان مرکزی بعد از گیلان و مازندران از نظر سالمندی رتبه سوم را دارد و امسال این رتبه پایین تر شده و به جایگاه پنجم رسیده است.

مدیرگروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: شرایط جمعیت در وضعیت بحرانی قرار گرفته و نباید به خاطر شرایط اقتصادی سخت از افزایش جمعیت غافل شد. 

دکتر نظری افزود: برخی خانواده‌ها توان داشتن فرزند بیشتر را دارند بنابراین باید رسانه‌ها با فرهنگ سازی در این مهم تلاش کنند.

وی اظهار داشت: کاهش رشد جمعیت زنگ خطری است که باید هرچه سریعتر برای آن اقدام عاجل صورت گیرد و این مهم عزم ملی را می‌طلبد.

مدیرگروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: تصویب قانون تعادل خانواده و جوانی جمعیت با ۷۳ ماده سال ۱۴۰۰ تصویب شد و سال گذشته به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

دکتر نظری افزود: اکنون تشویق مردم به داشتن فرزند معضل شده و خانواده‌ها به سختی حاضر به فرزندآوری می‌شوند و این مهم امری شخصی قلمداد می‌شود.

وی اظهار داشت: ۳۰ درصد خانواده‌ها در استان مرکزی تک فرزند یا بدون فرزند هستند و لازم است این خانواده برای فرزند آوری اقدام کنند تا شاخص باروری افزایش یابد.

مدیرگروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: اکنون ۱۸ میلیون جمعیت جوان مجرد در کشور وجود دارد که ازدواج نکرده‌اند و شاخص فرزند آوری ازدواج است بنابراین باید فرصت برای این تعداد جوان با سیاست‌های حمایتی فراهم شود.

استات مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.

برچسب‌ها اراک استان مرکزی ناباروری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراک استان مرکزی ناباروری اراک استان مرکزی ناباروری رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی داشت استان مرکزی استان مرکزی گفت درمان ناباروری استان مرکزی آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۳۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»

به گزارش تابناک اقتصادی؛ هرسال خبر خوش افزایش مبلغ وام ازدواج در قوانین بودجه ای، برای بسیاری از زوج‌های جوان امیدوار کننده است تا بتوانند با دریافت این وام، بخشی از مشکلات اقتصادی شروع زندگی را پوشش دهند؛ اما مشکل از جایی شروع می‌شود که سروکار این جوانان متقاضی به شعب بانک‌ها و سامانه بانک مرکزی می‌افتد و تازه شروع ماجرایی جدید و دشوار است.

بر اساس قانون بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی برای سال جاری، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ بوده است، مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ده ساله است و همچنین این تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ بنابراین با در نظر گرفتن زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال، مجموع وام ازدواج برای این دو نفر، به رقم ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

در این میان، بانک مرکزی نیز در ابلاغیه اجرای قانون مذکور تاکید داشته است که پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آن‌ها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند. همچنین مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می‌باشد. عدم اجرای هر یک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

اما به رغم تاکید و دستور بانک مرکزی مبنی بر اینکه برای شرایط ضامن؛ حساب یارانه یا سهام عدالت هم قبول است و یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن برای دریافت وام ازدواج کفایت می‌کند، اما بانک‌های عامل در شعب خود، به این قوانین توجهی ندارند و این روند سخت و دشوار باعث شد تا در سال گذشته شاهد صف طولانی از متقاضیان وام ازدواج باشیم. اتفاقی که منجر به ورود به رئیس جمهور هم شد؛ به گونه یا که تیرماه ۱۴۰۲ رئیس دفتر رئیس جمهور در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، دستور‌های دکتر رئیسی درباره پرداخت وام ازدواج به متقاضیان را صادر کرد که از آن جمله، صفر شدن صف وام ازدواج تا پایان تابستان سال جاری بود. در بند ۴ به صراحت بیان شده بود: صف متقاضیان وام قرض‌الحسنه ازدواج تا پایان تابستان سال جاری باید به صفر برسد.

دستوری که نه تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۲ محقق نشد، بلکه تا پایان سال هم صف وام ازدواج به صفر نرسید؛ به گونه‌ای که طبق آخرین آمار بانک مرکزی در سال گذشته ۷۷۱ هزار وام ازدواج به میزان ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به زوج‌های جوان پرداخت شده است و ۱۴۹ هزار نفر هم هنوز در صف وام مانده اند. حالا با این اوصاف، در سال جاری و با افزایش مبالغ وام ازدواج، چالش جدیدی پیش روی مردم قرار گرفته است به نام نداشتن اعتبار پرداخت وام ازدواج!

بررسی‌ها نشان می‌دهد بودجه این وام مانند سال گذشته، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و برای امسال افزایش نیافته است. این در حالی است که طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است "برآورد ما این است که این میزان بودجه جوابگو نیست و صف طولانی خواهد شد."

هرچند باید یادآور شد که نظر مجلس بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی برای وام ازدواج در سال جاری بوده است، اما زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه بیان داشته است: بانک مرکزی خیلی فشار آورد، رایزنی کرد تا این ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نظر مجلس را به ۲۰۰ همت کاهش دهد.

از سوی دیگر بانک مرکزی اعلام کرده است هنوز ارقام ابلاغی به بانک‌ها در شورای پول و اعتبار نهایی نشده است و هیات عالی بانک مرکزی تعیین خواهد تا توان شبکه بانکی چقدر است.

گرفتاری جدید برای متقاضیان وام ازدواج

حال از همه این مشکلات و مسائل که بگذریم، چند وقتی است که متقاضیان دریافت وام ازدواج در همان شروع روند اداری دریافت وام، با مراجعه به سامانه بانک مرکزی برای ثبت درخواست وام ازدواج با پیامی مواجه می‌شوند که بیان می‌کند: «در حال حاضر هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دوباره تلاش نمایید».

این پیام عجیب سامانه بانک مرکزی نشان می‌دهد به رغم قانون مجلس و ابلاغیه بانک مرکزی، هنوز بانک‌ها اعتباری برای پرداخت وام ندارند و در نتیجه فرآیند ثبت درخواست متقاضیان در همین شروع کار، سرانجامی ندارد و آن باید چشم انتظار اقدام مسئولان بانک مرکزی باشند. تصویر زیر نمونه‌ای از این اتفاق است که برای یکی مخاطبان تابناک در شهر تهران افتاده است؛

پیش‌تر نیز خبرگزاری صداوسیما در مطلبی به نقل از یک شهروند متقاضی وام ازدواج نوشته بود: "سلام، مدتهاست از برج ۱۲ سال۱۴۰۲ وارد سایت میشویم برای ثبت نام وام ازدواج شهر کرمان بانک‌های اصلی ملی، صادرات، تجارت و ملت خیلی وصل نشدن فقط موسسه اعتباری اونم به مدت چند دقیقه لطفا پیگیری کنید."

بیشتر بخوانید:

دریافت وام ازدواج هر روز سخت‌تر از دیروز

در کنار این مشکل، چند ماه قبل نیز یکی از مخاطبان تابناک در پیامی از مانع جدید بر سر راه دریافت وام ازدواج گفته بود و بیان داشت: "هنگام مراجعه به بانک تازه مشخص می‌شود، نه تنها خبری از حذف ضامن نیست، بلکه به سلیقه رئیس شعبه و معاون و کارمند و ... ضامن باید دارای همه مشخصه‌ها باشد و از همه مهم‌تر برگه کسر از حقوق داشته باشد. (چیزی که بیشتر ادارات از دادن آن تا حد ممکن امتناع می‌کنند) مدتی بعد با رفتن حضوری به بانک مورد نظر با این جمله روبه رو می‌شود که بنا بر بخش نامه جدید، شما باید برای انجام و دریافت وام، به شعب محل سکونت خود مراجعه کنید؛ البته پیش از آن ملزم هستید که یا خود، نام نویسی را حذف کرده یا ما خود در سیستم تسهیلات، نام شما را حذف می‌کنیم... و دوباره روز از نو و روزی از نو... حال آنچه سوال برانگیز است اینکه خانم و آقایی که هر دو کارمند هستند و بیشترین ساعت روزشان را در محل کارشان می‌گذرانند و ترجیح می‌دهند بیشتر امور اداری و زندگی خود را در همان نزدیک محل اداره و کار خود انتخاب کنند و انجام دهند، چگونه می‌توانند برای دریافت وامی که نیاز به مراجعه چندین باره خود و ضامن‌ها به بانک دارد، هر بار مرخصی بگیرند و به شعب بانک محل سکونتشان بروند؟! "

 

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • کمک فناوری به ۹۰ درصد زوج‌های نابارور
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • گرمای گوشی و لپ‌تاپ باعث ناباروری می‌شود
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی