Web Analytics Made Easy - Statcounter

نجفی زاده با بیان اینکه ازدواج در سن بالا در جامعه شیوع پیدا کرده است، گفت: شیوع این مسئله متاثر از عوامل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نجفی زاده، قاضی دادگاه خانواده در دادگستری خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک در این باره با اشاره به علل اجتماعی در بروز پدیده افزایش سن ازدواج در جامعه، اظهار کرد: مشکلات خانوادگی و اختلافات خانوادگی که حتی منجر به ضرب و جرح های درون خانوادگی و فامیلی نیز می شود از مهمترین علل اجتماعی هستند که اشخاص مجرد را برای امر ازدواج و تشکیل یک زندگی مشترک مردد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفی زاده عنوان کرد: این تصور که ممکن است سهم فرد در آستانه ازدواج و مجرد از ازدواج نیز گرفتار شدن در اختلافات خانوادگی و دادگاه خانواده باشد،  تمایل به ازدواج را در مجردها می کاهد و یا امر ازدواج را به تاخیر می اندازد.

این قاضی دادگاه خانواده در دادگستری خراسان شمالی همچنین اعتیاد و شیوع آن را در جامعه از دیگر علل مهم اجتماعی در افزایش سن ازدواج برشمرد و گفت: شیوع این بیماری در جامعه، اعتماد افراد جامعه را نسبت به یکدیگر می کاهد و یا از بین می برد.

علاوه بر این، وی با اشاره به مناطق روستایی، بیان کرد: به علت دست یافتن به شغل پایدار و درآمدزا، نوجوانان و جوانان پسر ساکن روستاها به مراکز شهرها و یا کلان شهرها مهاجرت می کنند که این مسئله مهاجرت نیز شرایط و امکان ازدواج دختران ساکن در روستاها را تحت تاثیر قرار می دهد و توازن ازدواج در روستاها را بر هم می زند.


افزایش سن ازدواج در روستاها

نجفی زاده افزود: در حال حاضر شاهد بروز این پدیده اجتماعی در سطح روستاها هستیم که در گذشته وضعیت به این گونه نبود.

وی در ادامه بر عامل فرهنگی در افزایش سن ازدواج دختران و پسران مجرد نیز تاکید کرد و گفت: در گذشته ازدواج، ریشه در باورها ی عرفی و شرعی داشت که با گذر زمان این باور در جامعه تغییر کرده است.

این قاضی دادگاه خانواده در دادگستری خراسان شمالی عنوان کرد: در گذشته، امر ازدواج یک اولویت اجتماعی و فرهنگی بود اما به مرور زمان با نفوذ فرهنگ و باورهای غربی به کشور این باور دیگر اولویت اول فرهنگی و اجتماعی جامعه نیست.

وی گفت: باور و اولویت ازدواج در سنین 35 سال و به بالا به مرور جایگزین ازدواج در سنین کم و یا دوره جوانی حد فاصل 20 تا 30 سال شده است.

نجفی زاده تصریح کرد: دغدغه ازدواج در سن جوانی در نگاه جامعه کمرنگ شده است که رویکرد جدید جوانان، ازدواج در سنین بالا است.

وی افزود: برخی از جوانان هدف از ازدواج در سن بالا را مبتنی بر انتخاب همسری با بلوغ فکری و عاطفی تکامل یافته تر مبنا گذاشته اند.

این قاضی دادگاه خانواده در دادگستری خراسان شمالی یادآور شد: این در حالی است که پرونده های خانواده، این باور را تایید نمی کند.

وی بیان کرد: بلوغ فکری، امری نسبی است و دختران و پسران مجرد هیچگاه به این انتخاب ایده آل نخواهند رسید.



بالا رفتن سن ازدواج باعث سختگیری در انتخاب می شود

نجفی زاده با بیان اینکه تجربه ثابت کرده است که ازدواج در سنین بالا با نگرانی های خاص خود همراه است، گفت: بالا رفتن سن حتی مجردها را گرفتار سخت گیری های بیشتر در انتخاب همسر می کند که شاید هیچگاه نتوانند همسر ایده آل خود را پیدا کند.

افزون بر این، این قاضی دادگاه خانواده در دادگستری خراسان شمالی، عوامل اقتصادی در افزایش سن ازدواج را بسیار مهم دانست و افزود: بیکاری، نداشتن درآمد کافی، نداشتن مسکن، ضعف مالی در تهیه جهیزیه همچنین نقش مهریه و تجمل گرایی در این زمانه بر افزایش سن ازدواج مجردان جامعه بسیار موثر بوده اند.

وی گفت: زندگی ماشینی، رفاه، تجمل گرایی، چشم و هم چشمی ها، داشتن شغل با درآمد بالا، داشتن خانه و خودرو، سبک و باور به امر ازدواج و تشکیل زندگی مشترک را تغییر داده است.

نجفی زاده بیان کرد: حتی برخی از خانواده ها میزان مهریه را عامل مهم بر دوام زندگی فرزندان خود ملاک قرار داده اند و  کارکرد مهریه برای تصمیم بر تشکیل یک زندگی مشترک در مقایسه با گذشته فرق کرده است.

این قاضی دادگاه خانواده در دادگستری خراسان شمالی بیان کرد: در گذشته میزان مهریه بر اساس توانمندی مرد در توان پرداخت، ارزش گذاری و تعهد می شد، با این وجود، در این زمانه مهریه به عنوان ابزاری برای حفظ زندگی و تعهد آفرینی مرد نسبت به حفظ کانون خانواده ملاک قرار گرفته است.

وی افزود: حتی بسیاری زیربار مهریه ای میروند که هنوز در باور " کی داده و کی گرفته " به سر می برند و این نگاه به این تعهد مالی بسیار اشتباه است.

این قاضی دادگاه خانواده در دادگستری خراسان شمالی تاکید کرد: آنچه که یک زندگی را حفظ می کند و بر دوام آن می افزاید محبت میان زوجین همچنین بهره مندی از مهارت های زندگی و ارتباطی است.

نجفی زاده گفت: این مهارت ها باید به فرزندان آموزش داده شوند تا بتوانند برای همسر گزینی درست و تشکیل زندگی با دوام، خود را برای ازدواج در سن مناسب آماده کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: افزایش سن ازدواج ازدواج در سنین ازدواج در سن امر ازدواج نجفی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۵۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا دهقان صبح سه شنبه در حاشیه نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی شهرستان خاش، با تأکید بر اهمیت دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف برای ازدواج آسان در جامعه افزود: مهریه‌های سبک علاوه بر تسهیل در امر ازدواج جوانان سبب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و اقدامات ارزشمند طوایف شهرستان مبنی بر حذف طلا و جواهرات باید در جامعه نهادینه شود.

وی ادامه داد: مباحث فرهنگ سازی تسهیل در ازدواج، تربیت خانواده‌ها، انجام کارهای عام المنفعه، بهره گیری از ظرفیت‌های خیران، برجسته سازی اقدامات بشردوستانه و اولویت قراردادن به مقوله‌های آموزش و بهداشت باید به عنوان شاخص و برنامه اولویت دار دیده شود.

وی اظهار کرد: کمک به تحقق شعار سال و بهره گرفتن از ظرفیت‌های منطقه برای رونق تولید و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیاز مهم جامعه بوده که ضرورت دارد از سوی مسؤولان دستگاه‌های مختلف در دستور کار باشد.

شایان ذکر است سایر اعضای این جلسه در ادامه در خصوص مباحث مختلف جهش تولید با مشارکت مردم، ازدواج آسان و غیره به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

در این نشست مقرر شد تا با حضور علما، نخبگان و معتمدان شاخص شهرستان خاش برای رفع و یا کاهش مشکلات ازدواج و مقابله با آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و نیز جهش تولید با مشارکت مردم و چگونگی حمایت‌های دولتی از سرمایه‌گذاران بومی و جذب خیران برای انجام کارهای عام المنفعه و نیز مشارکت برای اجرای پروژه‌های آموزشی و بهداشتی بر حسب نیاز منطقه تدابیر لازم اتخاذ شود.

کد خبر 6098894

دیگر خبرها

  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند
  • اتهام مدیران «مأمن سیاسی» و «نگرش امروز» نشر اکاذیب بود
  • فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند